Praktijkhouder

Marinus van Uden volgde na zijn studie klinische psychologie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen een vervolgopleiding in de cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische psychotherapie. Hij schreef daarnaast een proefschrift over hoe mensen met het verlies van hun partner omgaan en welke rol hun levensbeschouwing daarin speelt.

In Nijmegen was hij o.a. werkzaam als eerstelijnspsycholoog in een gezondheidscentrum. Hij werkte daarna 10 jaar lang bij de afdeling Psychotherapie van de Riagg te Heerlen, thans Mondriaan Zorggroep. Hij heeft daarna een praktijk als vrijgevestigd psychotherapeut te Heerlen opgestart. Naast zijn psychotherapie praktijk is hij parttime werkzaam gebleven bij de universiteiten van Tilburg en Nijmegen.

Hij is geregistreerd specialist klinisch psycholoog (BIG nr. 49025866125), geregistreerd psychotherapeut (BIG nr.69025866116) en geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog (BIG nr.49025866125). Hij is lid van de volgende beroepsverenigingen:

Tevens is hij erkend supervisor en leertherapeut van de VGCT en NVP.

Terreinen waar zijn specialismen liggen zijn: stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, trauma- en verliesverwerking, ernstige fobieën en dwangstoornissen, relatieproblemen. Daarnaast houdt hij zich in het bijzonder bezig met existentiële en zingevingproblematiek (KSGV). Hij werkt met adolescenten, volwassenen en ouderen: mannen, vrouwen en echtparen.

Praktijkhouder


  Dr. M.H.F. van Uden
  Prof. dr. M.H.F. van Uden
  - klinisch psycholoog
  - psychotherapeut
Praktijk voor Psychotherapie | Brederostraat 5 | 6414 EM Heerlen | tel: 045 527 19 53 | email: m.vuden@home.nl | KvK nr. 14115351